Logo da.decormyyhome.com

Sådan vaskes blæk fra tøj med folkemiddel

Sådan vaskes blæk fra tøj med folkemiddel
Sådan vaskes blæk fra tøj med folkemiddel

Indholdsfortegnelse:

Video: Sådan fjerner du pletter fra tusch og kuglepen 2024, Juli

Video: Sådan fjerner du pletter fra tusch og kuglepen 2024, Juli
Anonim

Blæk fra en kuglepen gik på dit yndlings tøj og efterlod en stor grim plet på det? Stop, ingen panik! Sprink forureningen med fint salt indtil det er tørt, lad det tørre. Fjern krydderiet med en tør klud, eller ryst det bare af. Fortsæt derefter med rengøring.

Image

Hvis hvidt tøj bliver snavset

Friske blots kan fjernes fra tøjet på følgende måder:

  1. Opvarm yoghurten til kogning. At anvende midler på det forurenede sted, at forlade en halv time, for at strække. Vask det hele med pulver.

  2. Tag 1 spsk. en ske med tørt sennepspulver, tilsæt vand - en tyk opslæmning skulle vise sig. Placer på en plet, lad natten over. Skyl af.

  3. Glycerin til opvarmning af et vandbad, flyt til en plet. Blot tøjet med en serviet eller anden blød klud, fjern resterne af produktet. Vask en ting.

Sådan vaskes blæk fra hvidt tøj, hvis de er gamle:

  1. Lav en flydende opslæmning fra vand, 2-3 dråber ethylalkohol og bagepulver. Påfør produktet på en klud. Vent 10-15 minutter. Vask en ting.

  2. Bland majsstivelse med mælk, anbring den resulterende masse på et forurenet sted. Vask genstanden efter 2-3 timer.

  3. Bring 9% eddike i kog. Fugt en blød klud i den, tør den af ​​pletten, indtil den forsvinder.

Bemærk: Eddike, majsstivelse kan kun bruges i ekstreme tilfælde, da disse folkemiddel kan forstyrre vævets struktur. For at sikre dig, at dit tøj ikke bliver beskadiget, skal du udføre en test: anvende på et iøjnefaldende område og se, hvordan tingene reagerer.

Hvis pletten befandt sig på sort tøj

.

Du kan vaske blæk fra en sort ting med en citron. For at gøre dette, skal du klemme et par dråber juice på en blækbejds. Strø hvidt salt ovenpå. Lad stå i 15 minutter, vask. En anden måde er at tage en lige mængde ethylalkohol, 10% ammoniak og vand. Vent 20 minutter, stræk tingene med almindeligt pulver.

Hvordan vaskes blæk fra en farvet ting?

For at fjerne en blækfarvning fra flerfarvet tøj, skal du:

  1. Drys stedet for kontaminering med baby talkumspulver eller majsstivelse, dryp med citronsaft på toppen (2-3 dråber er nok). Gnid forsigtigt massen ind i stoffet. Fjern den resterende blanding efter 10 minutter med en let fugtig klud. Skyl tingene i vaskemaskinen.

  2. Tag terpentin og ammoniak, bland med glycerin med en hastighed på 5: 2. Find stedet på pletten. Efter 2 timer, send varen til tøjet.

  3. Du kan prøve at tage brintperoxid, fugt en bomuldspude, prøv at tørre blækfarven. Hvis det forsvinder, skal du fortsætte med at udføre handlingen.

En enkel vask kan hjælpe med at vaske små blækfarver fra tøj. Det er tilstrækkeligt at indlæse tinget i maskinen, lad det kort stå i tilstanden "Før blød" og vask det derefter.