Logo da.decormyyhome.com

Sådan øges blæserhastigheden

Sådan øges blæserhastigheden
Sådan øges blæserhastigheden
Anonim

Enhver ventilator - en stor industriel, husholdnings- eller computerkøler drives af en elektrisk motoraksel. Du kan øge omdrejningshastigheden ved at øge frekvensen af ​​denne aksel. Dette kan gøres ved at reducere skaftets friktion mod bøsningerne eller ved at øge spændingen på motorviklingerne.

Image

Du har brug for

  • - et værktøj til at adskille ventilatoren;

  • - tester

  • - frekvensomformer.

Brugsanvisning

1

Ofte under langvarig brug begynder blæserens hastighed og luftstrømmen, der skabes af bladene, at falde. Dette skyldes, at motorakslen er tilstoppet, og friktionen på den øges. I store industrielle ventilatorer drejer ventilatorbladene på en aksel, der er monteret på specielle lejer. Udskift lejerne og smør dem for at øge en sådan ventilators rotationshastighed. I husholdningsventilatorer og kølere roterer skaftet simpelthen på holderne. Fjern ventilatoren, adskill dets hus og rengør skaftet grundigt. For at reducere friktion kan du bruge et specielt smøremiddel, såsom teknisk vaselin, som reducerer friktion på skaftet.

2

Hvis dette ikke giver den ønskede stigning i hastighed, skal du øge frekvensen af ​​motorakslen. Undersøg den tekniske dokumentation for ventilatoren, og find den nominelle spænding, som den kan arbejde på. Et fald i rotationshastighed kan forårsages af det faktum, at den ønskede spænding ikke leveres til motoren. Mål spændingen, der påføres ventilatoren ved motorterminalerne med en tester. Hvis det er under det nominelle, øg det. For at gøre dette, strip kontakterne på terminalerne på motoren.

3

Hvis blæserhastigheden ikke når den nominelle hastighed på grund af utilstrækkelig spænding i netværket, skal du tilslutte den via vekselstrømsstabilisatoren. Hvis der bruges en konstant spænding til at betjene ventilatoren, skal du øge den med regulatoren eller udskifte batterierne. Spændingen på den elektriske motor må ikke overstige den nominelle spænding, ellers brænder motoren simpelthen ud.

4

Forøg rotationsfrekvensen på blæsermotorens aksel, der arbejder med en asynkron AC-motor ved hjælp af en frekvensomformer. Den tilslutter motoren og ændrer frekvensen af ​​strømmen i kredsløbet. Ved at øge frekvensen af ​​den strøm, der leveres til viklingerne af en sådan motor, er det muligt at øge dens rotationsfrekvens og dermed blæserhastigheden.